Winnaar Circular Award Business 2020!

Winnaar Circular Award Business 2020!

4 februari 2020

Yessss! Het is ons gelukt!! Wij zijn super blij dat we de Circular Award Business 2020 in de wacht hebben kunnen slepen!! De Circular Award Business gaat jaarlijks naar het bedrijf dat zich het meest innoveert binnen hun eigen bedrijfsvoering en laat zien wat een circulaire economie kan betekenen voor Nederland. Met onze inschrijving en de 60 seconde durende pitch hebben we de jury weten te overtuigen van onze circulaire bedrijfskleding.

De jury roemt Schijvens om het sluiten van kringlopen in de textielketen hoger op de R-ladder (kringlopen ladder). Juryvoorzitter Mark Groot Wassink (Koninklijke Auping): “Schijvens is een onderneming die al heel lang thuis is in de textielindustrie, één van de meest vervuilende industrieën wereldwijd. Ze begrijpen de impact van hun producten en productiewijze en zijn erin geslaagd bij te dragen aan een oplossing.”

Al sinds 2017 halen wij de oude bedrijfskleding op bij onze klanten. Wij vermalen deze kleding tot vezels en vermengen dit met vezels van gerecycled PET, visnetten en sportkleding. Van deze gerecyclede vezels maken wij weer “nieuwe” 100% gerecyclede bedrijfskleding voor onze klanten. Op deze manier hebben we geen nieuwe grondstoffen meer nodig en besparen we 99% water, verbruiken we 40% minder Co2 en energie. Hopelijk hebben we door het winnen van deze prijs mensen weten te inspireren en laten zien dat iedereen zijn steentje kan bijdragen in de circulaire economie.

Bekijk hier onder onze pitch en het jurycommentaar.