Welkoop kiest voor betalen leefbaar loon

Welkoop kiest voor betalen leefbaar loon

21 oktober 2019

Tijdens de meet & greet tussen klanten en producenten van Schijvens Corporate Fashion kregen de klanten een toelichting op de leefbaar loon projecten van Schijvens, in haar fabriek in Turkije en in Pakistan. Schijvens betaalde tot dan toe zelf de verhoging voor het betalen van een leefbaar loon in plaats van het lagere minimum loon. Welkoop wil graag de verantwoordelijkheid nemen en liet Schijvens weten dat zij graag deze verhoging willen betalen. Zowel wij als alle medewerkers in de fabrieken zijn hier heel erg enthousiast over: teamwork makes the dream work!

In de kledingindustrie worden werknemers meestal betaald onder het leefloon, wat niet voldoende is voor de basisbehoeften. Om toch nog genoeg te verdienen wordt er vaak overgewerkt, maar wij vinden dat het basisloon voldoende moet zijn om de kost te verdienen. Schijvens wil weten of de kostprijs voldoende is om een leefbaar loon te betalen. Zo ja, dan willen we weten waarom de werknemers geen leefbaar loon ontvangen. Zo niet, dan willen we de kostprijs verhogen om het leefbaar loon te kunnen betalen.

Bij Schijvens werken we samen met Fair Wear Foundation. Fair Wear Foundation zet zich in voor goede werkomstandigheden in de kleding industrie en controleert onze fabrieken. We werken aan de verbetering van de werkomgeving in samenwerking met de fabriek. Vanwege onze uitvoeringen zijn we ook Leader bij Fair Wear Foundation, dit is de hoogste categorie en we kregen een score van 86 punten!

Deze maand staan we ook met een artikel over het leefbaar loon in Pakistan in het SER magazine.

In 2018 is Schijvens samen met Fair Wear Foundation naar Turkije gegaan om het living wage project in beeld te brengen. Benieuwd hoe dit proces is verlopen en hoe de fabrieksmedewerkers dit hebben ervaren? Bekijk de video: