Van petflessen en gedragen textiel naar duurzame bedrijfskleding

Van petflessen en gedragen textiel naar duurzame bedrijfskleding

18 april 2017

Schijvens Corporate Fashion produceert de eerste 100% circulaire bedrijfskleding, gemaakt van gerecycled textiel en gerecyclede petflessen!

 

Van petflessen en gedragen textiel naar duurzame bedrijfskleding.

Hilvarenbeek, 18 april 2017 – Schijvens Corporate Fashion uit Hilvarenbeek ontwerpt en produceert sinds 1863 bedrijfskleding. Schijvens streeft naar een economie waarin producten van vandaag de basis vormen voor de producten van morgen en werkt zeer actief aan de verduurzaming van haar bedrijfskledingcollecties en haar productieketen. Een jarenlange zoektocht naar duurzamer produceren heeft een bijzonder innovatief en duurzaam concept opgeleverd: kleding die gemaakt is uit 50% gebruikte petflessen en 50% gedragen textiel. Dit is de eerste bedrijfskleding die 100% gerecycled is en zal worden geleverd aan hostelketen Stayokay.

100% gerecyclede bedrijfskleding

Schijvens is ervan overtuigd dat het produceren van textiel duurzamer kan èn moet. Vandaar dat Schijvens op zoek is gegaan naar een oplossing om gedragen textiel en ‘afval’ te hergebruiken. Het bleek dat plastic van pet-flessen samen met gerecycled textiel ideale grondstoffen zijn voor een nieuwe kledingstof. Deze 100% gerecyclede en duurzame kledingstof wordt gebruikt om de T-shirts en sweatvesten voor de medewerkers van hostelketen Stayokay te produceren. De duurzame kleding zal met trots gedragen worden!
Speciaal voor Stayokay, is Schijvens een samenwerking aangegaan met twee sterke merken die net als Schijvens duurzaamheid nastreven: MUDjeans en REMOkey.

Duurzame samenwerking

 

Hostelketen Stayokay, REMOkey (onderdeel van Recycle Movement), MUD-jeans en Schijvens Corporate Fashion delen de overtuiging dat je als mens, maar ook als bedrijf zelf verantwoordelijk bent voor je aandeel in de circulaire economie. En daarom streven ze gezamenlijk één doel na: stapsgewijs werken naar een organisatie waar afval géén afval meer is, maar een grondstof voor nieuwe producten. Concreet doen ze dit door hun krachten te bundelen en samen op de meest duurzame manier bedrijfskleding voor alle medewerkers van Stayokay te produceren en te recyclen na gebruik, zodat ook volgende generaties van deze kleding en wereld kunnen genieten.

Shirley Schijvens, directeur-eigenaar Schijvens Corporate Fashion:

“Het is geweldig om samen te werken met mensen die onze visie op duurzaamheid delen en écht voor een betere wereld willen gaan. Samen streven we naar een economie waarin een duurzame oplossing, zoals het ‘hergebruik’ van grondstoffen, gemeengoed is. Samen hebben we voor Stayokay de eerste belangrijke stap naar een circulaire economie gezet op gebied van bedrijfskleding (we hebben namelijk ook allerlei andere duurzame initiatieven op dit vlak)!
Dus… think outside the box, think inside the circle.”

Over Schijvens

Schijvens Corporate Fashion is een Nederlands familiebedrijf dat sinds 1863 bedrijfskleding ontwerpt en produceert voor de retail- en detailhandel. Het kent een indrukwekkend portfolio met klanten zoals A.S. Watson, Blokker Holding, Hema, Intratuin, P&G, Sligro Holding, Makro, Intergamma, Fabory, Praxis en Qatar Airlines. Schijvens is een maatschappelijk betrokken onderneming en richt zich in haar beleid op sociale en milieutechnische aspecten. Schijvens’ doel is duurzame post-consumer bedrijfskleding te produceren die door de werknemers van haar klanten met trots en
veel plezier wordt gedragen. In 2020 wil Schijvens circulaire economie volledig omarmd hebben.