Tweede Kamerlid Jessica van Eijs op bezoek bij Schijvens

Tweede Kamerlid Jessica van Eijs op bezoek bij Schijvens

30 augustus 2018

Deze week heeft Schijvens kennis mogen maken met Jessica van Eijs, Tweede Kamerlid D66. Als Tweede Kamerlid houdt zij zich bezig met uitdagingen voor de toekomst op het gebied van klimaat. Laat Schijvens zich daar nou volledig op focussen met haar circulaire bedrijfskleding.

Van Eijs wil binnen de Tweede Kamer textiel op de circulaire agenda zetten dus een bezoek aan Schijvens is dan bij uitstek een goede informatiebron. Schijvens is al erg ver in het produceren en ontwikkelen van 100% circulaire bedrijfskleding en deelt, inspireert en discussieert met alle liefde en plezier haar expertise over dit onderwerp.

Foto: D66

Nooit meer afval

De textielindustrie is de tweede meest vervuilende industrie ter wereld. Met in Nederland meer dan 200 miljoen kilo aan textiel afval ligt er een grote kans voor een circulair model. Het zou waanzinnig zijn als er een systeem bestaat waarin er geen textielafval is en waarin grondstoffen gespaard blijven. Dit doet Schijvens door afgedragen bedrijfskleding op te halen om vervolgens te gebruiken als grondstof voor nieuwe bedrijfskleding. Dit heeft van Eijs dan ook met eigen ogen kunnen zien en voelen. Schijvens kleedt inmiddels al meerdere bedrijven in Nederland in 100% circulaire bedrijfskleding, zoals Hema, Etos, Vermaat, Stayokay, Bever en ABN Circl.

De rol van de overheid

Van Eijs heeft met haar stem binnen de Tweede Kamer een groot bereik. Het belangrijkste op dit moment vindt Schijvens de communicatie vanuit de overheid naar de consument: kennis verspreiden over de positieve impact die de consument op het milieu heeft als deze kiest voor duurzame kleding. Een ander element waarop van Eijs kan inspelen is het belonen van bedrijven die hierin al stappen maken of te ondersteunen op internationaal niveau bij handelsuitdagingen op circulair gebied. Zodat we met zijn allen ons milieu kunnen verbeteren.

Kortom het was een inspirerende middag met veel mogelijkheden voor het klimaat!