TBI goes circular!

TBI goes circular!

11 februari 2020

Tijdens de Week van de Circulaire Economie heeft TBI hun nieuwe bedrijfskleding geïntroduceerd. Dit hebben ze gedaan met een video waarin het gehele circulaire proces van de kleding in beeld wordt gebracht.

Eén van de drie strategische pijlers van TBI is circulair ondernemen. Hun doel hierbij is het creëren van een duurzaam gebouwde omgeving en een volledig circulaire bedrijfsvoering. Om deze doelen kracht bij te zetten, heeft TBI samen met ons en Intersafe een nieuwe, circulaire kledinglijn ontwikkeld. De kleding is volledig circulair en bestaat voor vijftig procent uit gerecycled katoen en voor vijftig procent uit gerecyclede PET-flessen. Besparingen van deze circulaire kleding t.o.v. de oude kleding komt neer op 99% water, 40% energie en 40% CO2-uitstoot.

De oude bedrijfskleding van TBI wordt ingezameld in de daarvoor bestemde containers. Zodra de containers vol zijn, worden deze opgehaald en naar ons magazijn in Hilvarenbeek gebracht. Hier worden de kledingstukken gesorteerd en naar Turkije gestuurd waar deze worden gerecycled en in combinatie met gerecycled PET weer nieuwe circulaire kleding worden.

Bij het ontwerpen van de kleding is rekening gehouden met het opnieuw recyclen in de toekomst. Zo is de kraag van de polo in dezelfde stof gemaakt als de stof zelf en is er voor het jack een waterbased coating gebruikt zodat deze eenvoudig omgesmolten kan worden.

Ook is de kleding geproduceerd onder de normen van Fair Wear Foundation. Een onafhankelijke organisatie die werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in kledingfabrieken controleert en er naar streeft om deze te blijven verbeteren. Met een score van 86 van de 100 punten, en 100% van de fabrieken onder toezicht, zorgt Schijvens voor veiligheid en gezondheid voor haar mensen in de kledingfabrieken.

Benieuwd naar de nieuwe kleding en het proces? TBI laat het zien in deze video:

 

Lees hier het artikel over de TBI-kleding op duurzaamondernemen.nl