Supplier meeting 2021

Supplier meeting 2021

15 november 2021

Na twee jaar, een virtuele meeting en ontelbare e-mailtjes en telefoongesprekken verder was het vorige week eindelijk zo ver, onze jaarlijkse Supplier meeting. Deze vond dit jaar plaats in Istanbul en wat was het weer fijn om iedereen na zo’n lange tijd weer te zien!

De jaarlijkse presentaties hebben we op een wel heel bijzondere locatie gehouden, namelijk op het Nederlandse Consulaat in Istanbul. Door Consul-Generaal Arjen Uijterlinde en S. Ceren Coroglu waren we uitgenodigd om hier met onze leveranciers langs te komen.

Tijdens de presentaties hebben we verschillende punten besproken, zoals wat er goed gaat, wat we kunnen verbeteren en met welke nieuwe ontwikkelingen we ons bezighouden. Ook hebben we onze leveranciers kennis laten maken met Aware en Coats. Zoals voorgaande jaren is de Supplier of the Year Award weer uitgereikt aan de beste leverancier, die voor zijn team usd 3000,- heeft gewonnen. Dit jaar ging UFS met de prijs naar huis.

Bij Schijvens zijn we druk bezig om te kijken hoe we aan women empowerment kunnen werken in de fabrieken. Zo zijn we vorig jaar gestart met een introductie training en we zijn nu aan het kijken hoe we mogelijkheden voor ambitieuze vrouwen kunnen realiseren in de fabrieken in bijvoorbeeld leidinggevende functies. Onze eigenaresse Shirley Schijvens heeft een presentatie gegeven over dit onderwerp en verteld waarom het als value circle zo belangrijk is om hier samen verandering in te brengen. De komende maanden hopen we hier grote stappen in te kunnen gaan zetten.

Dag twee stond in het teken van recycling. Recycling is een onderwerp waar wij ons iedere dag mee bezighouden en waar nog steeds grote ontwikkelingen in plaats vinden. Het was dan ook super interessant dat we een bezoek hebben gebracht aan onze recycle-fabriek Gama in Düzce. Hier hebben we van dichtbij gezien hoe het recycle proces stap voor stap werkt.

We hebben elkaar geïnspireerd, veel gelachen en geleerd. Prachtig om al die culturen hand in hand te zien gaan en samen te werken aan een duurzamere textielindustrie. Teamwork makes the dream work!

Bekijk hier het fotoboek