Supplier meeting 2017 Turkije

Supplier meeting 2017 Turkije

1 augustus 2017

De jaarlijkse leveranciersbijeenkomst van Schijvens, die we sinds 2013 hebben ingevoerd, was ook dit jaar weer een succes! Onze producenten, doekproducenten en garenleveranciers kwamen dit jaar vanuit Pakistan, China, Bangladesh, India en Marokko naar onze fabriek in Turkije toe. Daar hebben we gezamenlijk gesproken over het verbeteren van kwaliteit en levertijd, maar vooral de focus gelegd op duurzaamheid.

We hebben een bezoek gebracht aan de recycle-fabriek, waar we nieuwe garens laten maken van oude bedrijfskleding en petflespolyester. Met als resultaat, 100% gerecyclede bedrijfskleding. Zo werd het voor onze supply chain zichtbaar hoe groot de afvalberg is en hoe innovatief Schijvens bezig is met het circulair verwerken hier van, zodat zij hier ook een steentje aan kunnen bijdragen en we gezamenlijk onze footprint kunnen verminderen.

Ook hebben we onze nieuwe tool besproken waarmee we in onze fabriek in Turkije het leefbare loon, oftewel de Living Wage, geïmplementeerd hebben, zodat we deze ook over onze andere producenten kunnen uitrollen en we de arbeidsomstandigheden in onze fabrieken nog meer kunnen verbeteren. Door het samenbrengen van onze supply chain kunnen we in alle transparantie van elkaar leren en best practices delen.

Schijvens vindt het belangrijk om haar toeleveranciers jaarlijks te bedanken voor hun inspanningen om onze klanten tevreden te stellen. Dat heeft ook dit jaar geresulteerd in het uitreiken van de Supplier Of The Year Award, een bonus van usd 3000,- voor de best presterende fabriek.