Schijvens wint Corporate Fashion Award met circulaire collectie CSU

Schijvens wint Corporate Fashion Award met circulaire collectie CSU

16 november 2018

Afgelopen donderdag 15 november was het eindelijk zo ver. De Corporate Fashion Award 2018. Schijvens zat samen met haar partners van de genomineerde kledingcollecties Etos en CSU, vol zenuwen langs de catwalk.

Circulariteit stond deze 10e editie centraal, daarom dat Schijvens haar volledig circulaire collectie van CSU heeft gepresenteerd aan de jury. Ook Etos is met haar wisselende circulaire collectie voorgesteld. Met deze mooie moderne collecties kan getoond worden dat duurzame kleding helemaal niet minder mooi hoeft te zijn dan niet recyclede kleding. Daarbij is het belangrijk dat medewerkers representatief kunnen werken.

Als beide partijen intrinsiek gemotiveerd zijn en ervan overtuigd zijn dat de productie van bedrijfskleding duurzamer moet, wordt dat probleem aangepakt. En blijven ook de ontwikkelingen op dit gebied doorgaan. Zo blijkt, circulariteit in de bedrijfskleding branche kan!

De kleding van CSU is volledig circulair, bestaande uit twee afvalstromen. Oude werkkleding en gebruikte PET-flessen. Het milieu wordt hierdoor een hoop uitputting bespaard en wat oorspronkelijk afval was, is nu grondstof voor nieuwe kleding. Zo bespaart CSU 40% op energie, 40% op CO2-uitstoot en 99% op water!

Met als jury commentaar dat bij de collectie van CSU het plaatje helemaal rond is, en dat deze collectie bewijst dat MVO echt niet saai meer hoeft te zijn hebben we samen met CSU de Corporate Fashion Award binnengehaald!