Schijvens Leader bij Fair Wear Foundation

Schijvens Leader bij Fair Wear Foundation

11 september 2017

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation is een onafhankelijke stichting, die zich inzet voor goede arbeidsomstandigheden in de kledingindustrie. Fair Wear werkt samen met bedrijven die hierbij zijn aangesloten, om de werkomstandigheden in textielfabrieken te verbeteren. Wij vinden het ontzettend belangrijk dat onze kleding op een eerlijke manier wordt geproduceerd, in een veilige en gezonde werkomgeving en daarom zijn wij sinds 2010 lid van Fair Wear.

FWF’s Brand Performance Check

100% van de kledingfabrieken, waar wij mee samenwerken is geaudit en gemonitord. Dat wil zeggen dat een Fair Wear-team al onze fabrieken heeft gecontroleerd. Vervolgens gaan wij aan de slag om aandachtspunten die uit de audit naar voren zijn gekomen te verbeteren, samen met de werknemers in de fabriek.

Elk jaar worden wij, Schijvens, vanuit Fair Wear Foundation beoordeeld op onze inzet, waarbij wordt gekeken naar wat wij als bedrijf hebben ondernomen en welke activiteiten wij hebben uitgevoerd, om verbeteringen in onze fabrieken door te voeren. De bevindingen hiervan worden samengevat in een rapport. Ons doel voor 2017 was om in de hoogst haalbare categorie te behalen, en we did it! Met een score van maar liefst 75  punten zijn wij als bedrijf LEADER geworden binnen Fair Wear. Leader bij Fair Wear Foundation betekent dat wij binnen de hoogst haalbare categorie vallen en dus uitstekende resultaten boeken.

Elk jaar richten wij ons op een ander deel van verbeterde en goede arbeidsomstandigheden. De brand performance score die ons leader heeft gemaakt bij de Fair Wear Foundation is dit jaar tot stand gekomen uit onder andere de volgende onderwerpen;

  • ons leefbaar loon project in onze eigen fabriek in Turkije
  • de actieve opvolging van de audits
  • de goede band met partners, die allemaal jaarlijks onze supplier meeting bijwonen

We zijn super trots dat deze verbeterde arbeidsomstandigheden écht verschil maken in de kledingindustrie en zien de brand performance score van 75 punten dan ook als een kroon op ons werk.

Schijvens’ Brand Performance Check gaat door

Natuurlijk laten we het hier niet bij zitten en blijven we er hard aan werken om in onze fabrieken een zo goed mogelijke werkomgeving te realiseren en behouden.  Het blijft een ongoing proces. Onze focus voor volgend jaar ligt op; het leefbaar loon, werktijden en training van de fabrieksmedewerkers. Tijdens onze jaarlijkse leveranciersmeeting hebben wij onze living wage tool geïntroduceerd aan al onze partners. Daarnaast zijn ook alle aandachtspunten gezamenlijk met alle fabrieken besproken, zodat zij elkaar onderling ook kunnen helpen waar mogelijk. Kortom nog genoeg uitdagingen, waar we met veel plezier volop aan de slag mee gaan de komende tijd!

Het volledige Brand Performance Check Rapport kun je hier vinden.