Schijvens laat Mark Rutte sustainable fashion in Hanoi zien

Schijvens laat Mark Rutte sustainable fashion in Hanoi zien

25 april 2019

Vandaag vindt er een fashion show plaats in de hoofdstad van Vietnam. Minister President Mark Rutte zal hierbij ook aanwezig zijn. Tijdens deze show zal directeur Alexander Kohnstamm van Fair Wear Foundation een onderzoek naar geweld en intimidatie op de werkvloer overdragen aan de Vietnamese Minister.

Omdat ze in Vietnam momenteel bezig zijn arbeidsrechten in kledingfabrieken te verbeteren, zullen Kohnstamm, CNV International en de International Labour Organisation (ILO) praten over deze werkomstandigheden.

Tijdens de duurzame fashion show ‘walk the talk’ zal onder andere kleding van Schijvens getoond worden. Schijvens wil laten zien dat er een hoop mogelijk is in de textielindustrie op het gebied van duurzaamheid. De kledingcollectie die ontworpen is voor facilitair dienstverlenend bedrijf CSU, is volledig circulair en op een sociaal verantwoordelijke manier geproduceerd, aangezien Schijvens leader is bij FWF. Met een audit percentage van 100% en een score van 86 is deze collectie sociaal duurzaam gemaakt. Daarnaast is deze collectie volledig gemaakt van gerecycled garen, dus ook nog eens een groot pluspunt voor het milieu. Schijvens maakt inmiddels bijna 40% van al haar kleding op een circulaire manier.