Schijvens kleedt Hema in circulaire bedrijfskleding

Schijvens kleedt Hema in circulaire bedrijfskleding

22 september 2017

Op 21 september is het nieuwste concept van HEMA geopend in Tilburg. Waar wij als Schijvens Corporate Fashion ontzettend trots op zijn is dat wij deel uit maken van dit nieuwe concept.  Zo is er namelijk een geheel vernieuwde food afdeling waar vanaf 21 september alle koks er prachtig bijlopen in 100% gerecyclede kleding, ook het winkelpersoneel loopt rond in kleurrijke gerecyclede kleding. En dat hebben wij mogen waar maken.

Schijvens’ ontwikkeling in circulaire bedrijfskleding

Schijvens is al langer bezig met de ontwikkeling om van oude bedrijfskleding van onze klanten, nieuwe kleding te maken. Dit doen wij door de kleding bij de klant in te zamelen, te recyclen en nieuwe kleding van te maken. Het hele proces van gerecyclede bedrijfskleding maken heeft ontzettend veel impact op het milieu. Zo wordt er gemiddeld 99% water en 40% energie bespaard omdat er o.a. er geen nieuwe grondstoffen nodig zijn om nieuwe garens te maken. Dit leidt uiteindelijk tot 40% vermindering op milieuvervuiling. Wij gebruiken als grondstof oude bedrijfskleding.

De afvalberg verkleinen

Los van het feit dat recyclen water, energie en milieuvervuiling bespaart is het ook zo dat er in Nederland jaarlijks gemiddeld 200 miljoen kilo aan textiel afval is. Dit maakt de kledingindustrie de tweede meest vervuilende industrie in de wereld. Kleding die op de afvalberg belandt, wordt verbrand waardoor het nergens meer voor dient. Door de kleding bij de klant op te halen dragen wij bij aan het verminderen van deze afvalberg én hebben wij al een deel van de grondstoffen die nodig zijn voor het produceren van circulaire bedrijfskleding. Bij een gemiddelde klant halen wij op dit moment ongeveer 50.000 kledingstukken op, die gelukkig niet op de afvalberg belanden.

Kortom, wij zijn blij dat wij met klanten zoals Hema kunnen samenwerken. Samenwerken met klanten die dezelfde intrinsieke motivatie hebben om stappen te ondernemen in het verduurzamen van de keten.

Mocht je willen weten wat jouw bedrijf kan besparen aan energie, water en CO2-uitstoot, neem dan een kijkje op de besparingstool pagina of neem contact met ons op.

#Schijvensstoftotnadenken