Schijvens Corporate Fashion steekt Albert Heijn-medewerkers in een duurzaam jasje

Schijvens Corporate Fashion steekt Albert Heijn-medewerkers in een duurzaam jasje

28 mei 2020

Brabants familiebedrijf produceert grootste kledingcollectie van Nederland

Hilvarenbeek, 28 mei 2020 – Medewerkers van Albert Heijn krijgen nieuwe bedrijfskleding. Schijvens Corporate Fashion uit Hilvarenbeek heeft deze collectie voor het overgrote deel circulair geproduceerd: van gerecyclede kleding en gerecycled PET. Medewerkers stonden zelf aan de basis van de nieuwe kleding: zij beoordeelden de verschillende designs en testten de kleding op draagcomfort en bewegingsvrijheid. De kleding sluit aan op het nieuwe winkelconcept van Albert Heijn met veel aandacht voor vers assortiment. Vanaf eind mei is de kleding voor het eerst te zien in de winkel.

Eigenaar Shirley Rijnsdorp-Schijvens is heel enthousiast over de nieuwe collectie: “Dat we de grootste kledingcollectie van Nederland mochten ontwerpen, is een kroon op onze 150 jaar ervaring en een beloning van onze jarenlange inzet voor verduurzaming. Met deze collectie willen we aan heel Nederland laten zien dat het in de textielindustrie ook echt anders kan!

Circulair

De bedrijfskleding wordt grotendeels gemaakt uit afgedragen of versleten kleding in combinatie met snij-afval en gerecycled PET, waardoor het garen sterk, kleurvast en slijtvast blijft. Alle oude bedrijfskleding wordt bij Schijvens Corporate Fashion ingeleverd om uiteindelijk te recyclen tot nieuwe circulaire bedrijfskleding. Schijvens won begin 2020 de Nederlandse Circular Award Business vanwege haar inzet voor een circulaire economie. Daarnaast scoort Schijvens Corporate Fashion hoog bij de Fair Wear Foundation wegens inspanningen voor goede arbeidsomstandigheden in landen waar de kleding wordt geproduceerd.

Eigentijds en vertrouwd

Samen met een team winkelmedewerkers werd de nieuwe kleding ontworpen en getest. Die moest niet alleen lekker zitten maar ook eigentijds zijn. Het resultaat: herkenbaar Albert Heijn blauw met nieuwe elementen zoals denim schorten en oranje kleuraccenten. De kleding wordt in eerste instantie verstrekt aan medewerkers in de Albert Heijn-supermarkten en Albert Heijn to go. Medewerkers van de bezorgservice volgen volgend jaar.

Bekijk de volledige collectie op onze portfolio pagina

Over Schijvens Corporate Fashion

Schijvens Corporate Fashion is een familiebedrijf dat sinds 1863 bedrijfskleding ontwerpt, produceert en distribueert voor retail en facilitair en, met het eigen merk T’RIFFIC, voor de bouw, industrie en logistiek. Vanuit het kantoor en distributiecentrum (5.000 m2) in Hilvarenbeek en service-atelier in Turkije werkt een team van 75 enthousiaste mensen. Het bedrijf won meerdere jaren op rij de ‘Corporate Fashion Award’. Duurzaamheid zit in het DNA: Schijvens Corporate Fashion is winnaar van de Circular Award Business 2020, leader bij de Fair Wear Foundation, aangesloten bij het IMVO-convenant Textiel en is ISO9001 / ISO14001 gecertificeerd.

Volg ons via LinkedInFacebookInstagram en Twitter.