Samen werkt het hier écht!

Samen werkt het hier écht!

8 november 2019

In samenwerking met de Gemeente Hilvarenbeek is Schijvens met Biniam en Solomon ruim een jaar geleden begonnen met het traject Samen werkt het hier écht. Biniam en Solomon zijn statushouders uit Eritrea en werken bij ons op de retourlogistiek. Inmiddels hebben ze  hun draai helemaal gevonden binnen ons bedrijf.

Vorige maand zijn onze collega’s Frans, Biniam en Solomon naar een bijeenkomst geweest van de Gemeente Hilvarenbeek. Deze bijeenkomt stond in het teken van het thema Samen werkt het hier écht.

Dit project wordt nu ook door andere werkgevers als zeer positief ervaren. Bij deze bijeenkomst waren twintig stadhouders en vele werkgevers uit de gemeente Hilvarenbeek aanwezig. Zij waren door de film toch wel nieuwsgierig geworden. Tijdens deze bijeenkomst hebben de werkgevers kennis gemaakt met de statushouders en zijn er verdere afspraken gemaakt omtrent de mogelijkheden. Aan het einde werd Frans aangenaam verrast door de wethouder van de Gemeente Hilvarenbeek en kreeg hij de Samen werkt het hier écht trofee overhandigd.

Tot slot hebben we nog een leuke video waarin Biniam en Solomon over hun ervaringen bij Schijvens vertellen. Ook komt hier Onno Schreur aan het woord. Hij heeft het afgelopen jaar de mannen begeleid en de nodige steun weten te bieden. Met alleen plaatsing kom je er niet, de juiste nazorg en begeleiding moet worden gegeven vanuit de gemeente om dit traject te laten uitdraaien op een succes. Ook Frans vertelt over zijn ervaringen en bijdrage aan dit traject. Wat begon als een zoektocht heeft uiteindelijk geleid tot twee gewaardeerde en enthousiaste collega’s binnen de Schijvens family.