Retourlogistiek: Introductie R-ladder

Retourlogistiek: Introductie R-ladder

22 april 2021

En we zijn live!

Bij Schijvens Corporate Fashion zijn we altijd bezig met duurzaamheid. Dat we de oude kleding van onze klanten als grondstof gebruiken voor het maken van onze circulaire bedrijfskleding was bij de meesten van jullie al bekend. Maar vanaf vandaag staat ons volledige retourlogistiek systeem online, onze R-ladder. Om circulair te kunnen zijn, is het natuurlijk een must om de keten gesloten te houden. Daarvoor is het van groot belang om de uitgeleverde producten, na gebruik, ook weer in te nemen. Deze retourlogistiek organiseren wij bij Schijvens Corporate Fashion op een innovatieve wijze, samen met onze partners PostNL en Dobbi. 

Bij Schijvens zamelen wij de afgedragen kleding in. Dit doen wij NIET om de kleding als laagwaardig product te hergebruiken of recyclen, maar om het weer als een hoogwaardig product terug de keten in te brengen. Hiervoor is de R-ladder, die ook door de overheid wordt gehanteerd, als leidraad genomen.

De klant kan namelijk via een geheel innovatief portaal kiezen tussen verschillende opties die in relatie staan met de R-strategieën:

Re-use

Reinigen en opnieuw gebruiken door uw medewerker. Dobbi haalt de kleding thuis op en levert deze binnen 48 uur weer gewassen terug.

Re-cover

Reinigen en terug de voorraad in, wanneer uw medewerker bijvoorbeeld uit dienst is. Dobbi haalt de kleding thuis op en levert deze gewassen aan Schijvens terug.

Re-pair­­

De kleding wordt in het atelier van Schijvens gerepareerd en naar u teruggestuurd, zodat u deze opnieuw kunt gebruiken. Hoe langer een kledingstuk mee gaat, des te beter voor het milieu!

Re-fuse

Afzien van gebruik en terugsturen, wanneer u bijvoorbeeld verkeerd besteld heeft. Dan kunnen we iemand anders weer blij maken met dit kledingstuk.

Re-claim

Terugsturen voor klachtbehandeling.

Re-cycle

Terugsturen ter recycling, omdat het artikel echt op is.

Per artikel kan er gekeken worden welke optie er op dit artikel van toepassing is. Op deze manier wordt er bewust gekeken naar de artikelen en kan een artikel vaak met een kleine handeling of aanpassing weer opnieuw ingezet worden. Zo gaan we samen met de klant verspilling tegen!

Wilt u meer informatie over ons retourlogistiek systeem? Neem dan contact met ons op of breng een bezoekje aan de retourlogistiek pagina .