Praxis, Brico & Planit go circular!

Praxis, Brico & Planit go circular!

19 april 2019

Maxeda is het overkoepelende bedrijf van doe-het-zelf winkels in de Benelux, Praxis in Nederland en  Brico en Brico Planit in België en Luxemburg. Met meer dan 360 winkels en bijna 7000 werknemers is Maxeda marktleider in de Benelux.

De DIY Group neemt haar verantwoordelijkheid als het gaat om maatschappelijk verantwoord ondernemen.  Sinds dit jaar voeren zij dit ook helemaal door in hun bedrijfskleding. Deze kleding is namelijk zowel op sociaal-, als op milieugebied duurzaam geproduceerd.

De nieuwe kleding bestaat uit twee afvalstromen, afgedragen bedrijfskleding en oude PET-flessen en is daarmee volledig circulair. Twee waardevolle reststromen die door het proces van recyclen een volwaardige grondstof vormen. Besparingen van deze circulaire kleding t.o.v. de oude kleding komt neer op 99% water, 40% energy en 40% CO2-uitstoot. Als we de aantallen die zij besteld hebben in gerecycled materiaal omzetten naar een besparing, praten we over  600.000 x douchen, 2 rondjes rond de aarde autorijden en 340 jaar non-stop gamen.

De kleding is geproduceerd onder de normen van Fair Wear Foundation. Een onafhankelijke organisatie die werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in kledingfabrieken controleert en er naar streeft om deze te blijven verbeteren. Met een score van 86 van de 100 punten, en 100% van de fabrieken onder toezicht, zorgt Schijvens voor veiligheid en gezondheid voor haar mensen in de kledingfabrieken.

Wij zijn ontzettend blij dat Praxis, Brico Plan it en Brico ervoor hebben gekozen om kleding te dragen die goed is voor mens en milieu, met liefde voor de maker en de drager.

Namens Team Schijvens én het milieu, bedankt!

Benieuwd naar de nieuwe kleding? Praxis laat het in onderstaande reclame zien