CSU

Mooi bedrijf met leuke mensen

" Heldere visie, koploper op MVO-gebied, normen en waarden van een familiebedrijf."

Facilitair dienstverlener CSU gaat volledig circulair!

Elk detail van de nieuwe uitgebreide collectie van CSU is sinds 2018 gemaakt van gerecycled garen en zo ontworpen dat het ook weer gemakkelijk gerecycled kan worden. Van kostuum tot werkbroek en van polo tot schort, elk artikel is 100% gerecycled. Een fantastisch leuke uitdaging met een geweldig resultaat!

Het circulaire ontwerp

Onze designafdeling in Hilvarenbeek heeft goed moeten kijken hoe de kleding gestyled moest worden om vervolgens geschikt te maken voor de circulaire lijn. Zo zitten er geen knopen op de polo’s en is de kraag van hetzelfde materiaal gemaakt als de rest van de polo. Hierdoor kan alles in een keer in de shredder.

Het circulaire ontwerp

De pakken zijn gemaakt van 100% polyester zodat deze in een keer gesmolten kunnen worden. De broeken hebben geen ritssluiting, ook dit in het kader van de recycling. Wanneer je een ritssluiting gebruikt moet deze weggeknipt worden wanneer je de broek gaat recyclen en verlies je veel stof, vandaar dat hier gekozen is voor het gebruik van knopen. Deze worden van de broeken verwijderd.

Winnaar Corporate Fashion Award 2018

in de categorie Sustainable Collection met de 100% circulaire collectie.