MVO partners

We feel strongly about Corporate Social Responsibility

Duurzaam ondernemen doe je niet alleen

SER

De Sociaal-Economische Raad is de belangrijkste adviesraad voor regering en parlement over sociaal-economische vraagstukken. In de SER werken ondernemers, werknemers en onafhankelijke kroonleden samen.

Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die de werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in kledingfabrieken controleert en ernaar streeft om deze te blijven verbeteren. 

Transparency pledge

De Transparency Pledge is een initiatief van onder meer de Schone Kleren Campagne (SKC) en arbeiders- en mensenrechtenorganisaties zoals Human Right Watch.

Pakistan akkoord

Schijvens heeft het Pakistan Akkoord ondertekend, dat is opgesteld om de veiligheid en gezondheid in de textiel-en kledingindustrie in Pakistan te verbeteren. 

NEN-NTA

De NEN heeft besloten om een certificatieschema te ontwikkelen voor de textielsector. Schijvens is volledig bekend met de NTA 8195:2020 en is zelfs lid van de normcommissie. 

MVO Nederland

Shirley is lid van de stuurgroep van MVO Nederland. MVO Nederland faciliteert ondernemers in het Koplopernetwerk om ervaringen en ideeën uit te wisselen en samen te werken aan de nieuwe economie.

ISO9001

ISO 9001 slaat op het managementsysteem voor kwaliteit. Het betreft het waarborgen en verbeteren van de kwaliteit van de organisatie, haar producten en diensten, waardoor de klanttevredenheid geborgd wordt.

ISO14001

ISO 14001 is de internationaal geaccepteerde standaard met eisen voor een milieumanagementsysteem die werd ontwikkeld door de Internationale Organisatie voor Standaardisatie. Het milieumanagementsysteem wordt gebruikt om een bij de organisatie passend milieubeleid te ontwikkelen en de uitvoering ervan te borgen.

ISO27001

ISO 27001-methode is de internationale standaard voor informatiebeveiliging.

Innovatus

Innovatus is een adviesorganisatie gericht op het leveren van gecombineerde diensten aan merken en retailers in het bedrijfsleven en maatschappelijk risicobeheer.

Modint

Schijvens Coporate Fashion is lid van Modint. Modint levert een ecotool, waarmee Schijvens doorrekent wat de milieu-impact van een artikel is. 

REMOkey

REMOkey heeft een database die de schakels van de recycleketen van Schijvens Corporate Fahion in kaart brengt en berekent hoeveel post-consumer materiaal een product bevat. Het label wat door Remo wordt uitgebracht hangt Schijvens aan het bedrijfskledingstuk. 

Intertek

Schijvens huurt de onafhankelijke expertise van Intertek in voor het testen, inspecteren en certificeren van het doek en de kledingstukken. Schijvens kan door de onafhankelijke rapportages van Intertek aantonen dat haar producten voldoen aan de normen met betrekking tot kwaliteit en gezondheid.

ECAP

De focus van ECAP is om een pan-Europees kader te ontwikkelen waarin milieu en economische voordelen naar de kledingsector gebracht kunnen worden door het creëren van een circulaire aanpak in heel Europa. Schijvens is de eerste pilot in het ECAP project. 

Holland Circulair

Holland Circular Hotspot is een privaat-publiek platform waarin bedrijven, kennisinstellingen en (lokale) overheden samenwerken om internationale samenwerking en kennisuitwisseling over de Nederlandse circulaire economie te bevorderen en te ondersteunen.

Dobbi

Dobbi is de partner van Schijvens bij de retourlogistiek. Bij Dobbi wordt de kleding van onze klanten gereinigd en kan deze weer terug de voorraad in. Dit om de levensduur van een artikel te verlengen.

PostNL

PostNL is de partner van Schijvens bij het retourlogistiek proces. De dozen en rolcontainers met kleding voor de recycling of reparatie kunnen door de klant in de desbetreffende portal van PostNL worden aangemeld. PostNL haalt de kleding bij de klant op en zorgt dat deze bij Schijvens in Hilvarenbeek terecht komt.

Aware

Schijvens werkt samen met Aware ™ , een traceerbaarheidstechnologie die echt en gemakkelijk de authenticiteit van duurzame materialen kan verifiëren. Met een simpele scan kun je vals materiaal onderscheiden van echte duurzame stof. Schijvens is een van de eersten die gebruik maakt van de Aware tracer. 

PSO

Trede 3 van de Prestatieladder Socialer Ondernemen (PSO). Met deze certificering laten we zien dat we structureel werk maken van socialer ondernemen en zichtbaar onze maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen.

Ecovadis

Ecovadis exploiteert het 1ste samenwerkingsplatform waarmee bedrijven de prestaties op het gebied van duurzaamheid kunnen evalueren van hun leveranciers. Wij hebben hier de zilveren certificering.