Partners

Wij hebben langdurige partnerships

met onze productielocaties

Value circle

Vroeger hadden we in Hilvarenbeek een eigen atelier waar honderd naaisters de kleding zaten te maken, maar tijden veranderen. In 2005 zijn we onze productie uit gaan besteden aan de lageloonlanden. In 2010 zijn we zijn een samenwerking gestart met Fair Wear Foundation, die controles in fabrieken uitvoert. Al onze partners zijn opgenomen in het auditprogramma van Fair Wear Foundation, zodat Schijvens een goed inzicht heeft wat er in de fabrieken speelt en waarbij zij nog kan helpen.

Wij voelen ons verantwoordelijk voor een goed loon en goede werkomstandigheden. Je werkt tenslotte samen. Dit was het moment dat we ook onze supply chain anders zijn gaan inrichten, ook wel onze value circle genoemd. We zijn intensiever samen gaan werken met minder fabrieken en op deze manier meer betrokken geraakt. In deze cirkel is ook te zien dat de klant niet alleen een eindstation voor het product is, maar ook de toeleverancier van onze grondstof (namelijk hun oude kleding). Inmiddels hebben we onze eigen fabriek UFS in Mersin zodat we one ‘product life-cycle’ nog beter kunnen sturen en optimaliseren.

Naast onze eigen productielocatie in Turkije hebben we al jarenlang een goede samenwerking met productiepartners in Turkije, Pakistan, China, India, Marokko, Hong Kong, Sharjah (UAE) en Portugal. In een korte tijd zijn deze mensen echt vrienden geworden en sinds ons 150 jubileum in 2013 komen we jaarlijks bij elkaar op onze Supplier meeting. Deze vrienden werden uiteindelijk bepalend voor ons circulaire proces.

In 2016 zijn we gaan onderzoeken hoe we ons productieproces circulair konden maken. Hier heeft iedere leverancier op zijn manier aan bijgedragen. Het was een proces waar we veel geduld voor hebben moeten hebben. We hebben vaak een stap terug moeten zetten om er weer twee vooruit te komen, maar door deze samenwerking en het doorzettingsvermogen van ons en onze leveranciers is het gelukt om een circulair productieproces te maken. We hebben samen aan iets moois gebouwd.

Supplier meeting

Sinds Schijvens’ 150 jarige jubileum in 2013, wordt er jaarlijks een supplier meeting georganiseerd, waarbij al onze partners samenkomen. Tijdens deze meeting wordt alles open met elkaar besproken, waaronder ook alle verbeterpunten die tijdens audits naar voren komen, en zaken waar fabrieken tegen aanlopen. Het is mooi om te zien dat onze leveranciers elkaar proberen te helpen en hier elk jaar naar uitkijken. Hier wordt een supplier of the year verkozen die vanuit ons een stimuleringsbonus ontvangt.

Supplier meeting 2021

Na twee jaar, een virtuele meeting en ontelbare e-mailtjes en telefoongesprekken verder was het in november eindelijk zo ver, onze jaarlijkse Supplier meeting. Deze vond dit jaar plaats in Istanbul en wat was het weer fijn om iedereen na zo’n lange tijd weer te zien! Benieuwd naar wat we gedaan hebben? Bekijk dan hier ons fotoalbum.

Video Supplier meeting

Bekijk hier de aftermovie van de Supplier meeting in 2019

UFS

In Mersin Turkije hebben we onze eigen fabriek UFS. Hier worden de snelle en kleinere leveringen gedaan en hebben we ook veel proefprojecten. Onze fabriek wordt gecontroleerd door Fair Wear Foundation en ook de training werd gegeven door Fair Wear Foundation. Sinds juli 2020 runt onze collega Elly Schipper onze fabriek met 50 leuke collega’s.