Onwetendheid is risico: een zakelijk perspectief op mensenrechten en milieu due diligence

Onwetendheid is risico: een zakelijk perspectief op mensenrechten en milieu due diligence

30 mei 2023

Samen met ongeveer 30 andere in de EU gevestigde bedrijven hebben we een gezamenlijk opiniestuk gepubliceerd in The Parliament Magazine, waarin we de leden van het Europees Parlement oproepen te stemmen vóór het nieuwste voorstel van de juridische commissie voor EU-brede wetgeving inzake mensenrechten en milieu due diligence (EU CSDDD).

Dit voorstel belooft een game-changer te worden voor positieve impact – voor mensenrechten, het milieu en zelfs het bedrijfsleven.

“Hoewel onze bedrijven al bijdragen aan betekenisvolle veranderingen in onze waardeketens, realiseren we ons dat onze impact beperkt is. Sterke versnippering tussen sectoren, van cacao tot elektronica tot kleding en textiel, vereist grootschalige due diligence op het gebied van mensenrechten en milieu bij zoveel mogelijk bedrijven om verantwoorde waardeketens duurzaam op te bouwen. Met het voorstel van de juridische commissie van het Europees Parlement voor de richtlijn die een bredere reikwijdte definieert, heeft het meer potentie om verbetering te stimuleren.

Lees het volledige artikel op de website van The Parliament Magazine: https://www.theparliamentmagazine.eu/news/article/ignorance-is-risk-a-business-perspective-on-human-rights-and-environmental-due-diligence