Maas en Schijvens Corporate Fashion slaan handen ineen

Maas en Schijvens Corporate Fashion slaan handen ineen

7 september 2021

In samenwerking met Schijvens Corporate Fashion, stappen wij volledig over op duurzame bedrijfskleding. Door het inzamelen van oude bedrijfskleding en dit als grondstof te gebruiken voor nieuwe bedrijfskleding, maken wij onze kleding circulair. Als start van onze samenwerking introduceerden wij onlangs de nieuwe kleding voor onze barista’s.

Streven naar een circulaire economie

Schijvens en MAAS hebben het minimaliseren van haar ecologische footprint hoog op de agenda staan. Samen streven wij naar een circulaire economie, waarbij producten zoveel mogelijk – liefst 100% – herbruikbaar zijn en waar de schade aan milieu en de grondstoffen zoveel mogelijk beperkt blijft.

Schijvens haalt oude bedrijfskleding terug en gebruikt dit als grondstof voor haar circulaire garen. In dit garen verwerken zij 30% postconsumer textiel, 20% snij-afval en 50% gerecyled petpolyester uit petflessen, visnetten en polyester kleding.

Waarom is dit belangrijk?

De textielindustrie staat bekend als de 2e meest vervuilende industrie ter wereld. Naar verwachting zal de wereldwijde productie en consumptie van textielvezels blijven stijgen met 3-4% per jaar. De productie van textiel zorgt voor een grote milieu-impact.

Om onze ecologische footprint te minimaliseren, streven wij ernaar om alle producten in een continue cycli te brengen. Een circulair model is dan ook de oplossing.  Schijvens doet dit door een weloverwogen keuze te maken in gebruik van grondstof en materialen voor nieuwe bedrijfskleding als gerecycled plastic en gerecyled textiel.

Door de oude bedrijfskleding van MAAS in te zamelen en dit als grondstof in te zetten voor nieuwe kleding, voorkomen wij het verspillen van grondstoffen en beperken wij ons afval. Dit resulteert in 40% minder CO2-uitstoot, 40% energiebesparing, 99% waterbesparing en 94% minder bodembelasting.

Volgende stap in onze samenwerking

Maas en Schijvens hebben elkaar ontmoet tijdens een presentatie van de Goldschmeding Foundation. Beide bedrijven zijn vermeld in het onderzoek naar de invulling van agapè binnen bedrijven van Prof. Dr. Harry Ummels van de Maastricht University

Onlangs introduceerden wij samen met Schijvens de circulaire kleding voor onze barista’s. Als volgende stap in onze samenwerking zullen ook onze service operators deze circulaire kleding gaan dragen. Dagelijks verzorgen en onderhouden 600 operators de koffiemachines bij MAAS klanten in heel Nederland. Ieder jaar ontvangen zij nieuwe kleding voor een professionele uitstraling. Vanaf nu wordt deze bedrijfskleding dus geproduceerd met gerecycled textiel. Zo dragen wij samen met Schijvens bij aan een circulaire economie en beperken wij onze impact op het milieu.