Kruidvat goes circulair

Kruidvat goes circulair

8 mei 2020

Bij Schijvens Corporate Fashion maken we al jaren de bedrijfskleding voor Kruidvat. Zo ook de oude polo die rond het jaar 2010 veel werd gedragen. Deze is uit de collectie gehaald, maar nu, in 2020, is er toch besloten deze weer in te voeren. Dit omdat er zoveel vraag naar de polo was vanuit de filialen.

Collectie

Door de vraag naar de polo is er besloten om meteen te kijken naar de gehele collectie, deze kon namelijk wel weer een opfrisbeurt gebruiken. Er is een groep samengesteld vanuit het hoofdkantoor, de filialen en vanuit Schijvens Corporate Fashion. Met deze groep hebben we gebrainstormd over de wensen en eisen van de medewerkers. Onder leiding van stylist Janice hebben we gezamenlijk gekeken welke collectie het beste zou passen.

Modeshow

Vervolgens is er in november een modeshow georganiseerd voor alle filiaalleiders en daarna voor de directie in het filiaal Woensel-West in Eindhoven. Er waren collega’s uit de winkel opgeleid tot modellen voor één avond, die onder begeleiding van muziek en een daverend applaus over de catwalk liepen. Iedereen was ontzettend enthousiast over de look van de kleding.  Vooral het grote element op de rug en de elegante pasvorm vielen goed in de smaak.

Circulaire bedrijfskleding

De kleding is volledig circulair en bestaat voor vijftig procent uit gerecycled katoen en voor vijftig procent uit gerecycled polyester (uit PET-flessen, visnetten en sportkleding). Besparingen van deze circulaire kleding t.o.v. de oude kleding komt neer op 99% water, 40% energie en 40% CO2-uitstoot.

Fair Wear Foundation

100% van de fabrieken waar Schijvens Corporate Fashion haar kleding produceert, worden gemonitord door Fair Wear Foundation. Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die zich inzet voor de goede werk en leefomstandigheden van de arbeiders in de fabrieken. Ze controleren onze fabrieken. Ieder jaar wordt er een brand performance check uitgevoerd door FWF en ook dit jaar hebben wij een score van 86 punten gehaald. Hiermee behouden we onze status als Leader, de hoogst haalbare categorie binnen FWF.

Leefbaar loon

Ook betalen wij bij Schijvens Corporate Fashion in een deel van onze fabrieken een bewezen leefbaar loon. In de kledingindustrie worden werknemers meestal betaald onder het leefloon, wat niet voldoende is voor de basisbehoeften. Om toch nog genoeg te verdienen wordt er vaak overgewerkt, maar wij vinden dat het basisloon voldoende moet zijn om de kost te verdienen. Kruidvat is het eens met deze stelling en betaalt daarom de helft van deze toeslag. Dus Schijvens Corporate Fashion en Kruidvat samen betalen de toeslag die nodig is voor de fabrieksarbeiders om een leefbaar bestaan op te bouwen.

Lees hier het artikel van modeontwerper Janice