Circulaire
bedrijfskleding

Duurzaamheid is verweven in Schijvens' DNA

Circulair ondernemen, dat is ondernemen met en voor elkaar

Circulaire bedrijfskleding

De textielindustrie is de op een na vervuilendste industrie ter wereld. Bij Schijvens Corporate Fashion streven we naar een circulaire economie waarbij producten 100% herbruikbaar zijn. Vandaar dat we in 2016 de eerste stap hebben gezet naar het produceren van circulaire bedrijfskleding en w­­at zijn we blij dat dit gelukt is.

Onze circulaire bedrijfskleding wordt gemaakt van 50% gerecycled textiel en 50% gerecycled polyester. In dit proces worden geen nieuwe grondstoffen meer gebruikt. Het gebruik van nieuwe grondstoffen heeft nog steeds een veel te grote impact. Dezelfde grondstoffen kun je na gebruik weer opnieuw gebruiken is wat het artikel circulair maakt. Je creëert zo namelijk een gesloten cirkel.

Recycle Teller

Sinds 2017 produceren wij ciculaire bedrijfskleding. Dit betekent dat wij de oude bedrijfskleding bij de klant ophalen en deze gebruiken voor de productie van de nieuwe circulaire bedrijfskleding. Zie hiernaast in onze recycle teller de stand van zaken op dit moment.

Ingezameld bij de klant

1

0

1

4

5

8

3

Uitgeleverd in gerecycled

3

1

1

9

2

0

9

In productie gerecycled

5

3

3

5

3

3

Het circulaire proces

Een circulair artikel is een artikel wat volledig is gemaakt van gerecyclede materialen. Dit houdt in dat er dus GEEN nieuwe grondstoffen voor gebruikt worden. Het gebruik van nieuwe grondstoffen heeft nog steeds een veel te grote impact. Wat maakt het artikel dan circulair? Dat is dat je dezelfde grondstoffen na gebruik weer opnieuw kunt gebruiken in deze cirkel. 

Retourlogistiek

Om circulair te kunnen zijn, is het natuurlijk een must om de keten gesloten te houden. Daarvoor is het van groot belang om de uitgeleverde producten, na gebruik, ook weer in te nemen. Deze ‘retourlogistiek’ organiseert Schijvens Corporate Fashion op een innovatieve wijze, samen met haar partners PostNL en Dobbi. 

Besparingstool

De textielindustrie heeft nog steeds een veel te grote impact op het milieu, hier kun jij met de keuze voor de circulaire kleding van Schijvens Corporate Fashion iets aan doen! Bereken met de tool hoeveel jij bespaart.

Productie Aantal
Jack
Softshell
T-shirt
Poloshirt
Sweater
Blouse
Worker
Sloof
Chefs jacket
Overall
Totaal0 stuks
0 liter water
0 kilogram CO2
0 MJ energie
=
=
=
0 douche­beurten
0 km's autorijden
0 jaren tv-kijken

Besparingen

Onze bedrijfskleding wordt gemaakt van gerecycled textiel en gerecycled polyester, hiermee besparen we 96% water, 36% energie en minstens 20% CO2.

96%
water

20%
CO2

36%
energie

Aware

Aware ™ is de gemakkelijke methode om echt duurzame materialen te onthullen. De nieuwe generatie verwacht dat producenten een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Traceerbaarheid is daarom een noodzaak, ook voor de producent zelf om te weten dat wat je koopt ook klopt.

NTA

In de huidige situatie is er geen gestandaardiseerde norm om de circulariteit van een product of organisatie te meten. Daarom, en om ‘greenwashing’ op het gebied van circulair textiel te voorkomen, heeft de NEN besloten om een certificatieschema te ontwikkelen voor de textielsector. 

Gerecycled garen

Voor onze circulaire bedrijfskleding gebruiken we 2 soorten gerecyclede garens, namelijk; Garens bestaande uit 50% gerecyclede katoen en 50% gerecyclede polyester. Hiervan worden onze T-shirts, poloshirts, sweaters, vesten, hemden en werkbroeken gemaakt. Garens van 100% gerecycled polyester, hiervan worden onze jacks en softshells gemaakt

Modint

Schijvens Coporate Fashion haalt inmiddels oude kleding van haar klanten terug en gebruikt dit als grondstof voor haar circulaire garen. In dit garen verwerkt zij 30% postconsumer textiel, 20% snij-afval en 50% gerecyled polyester uit petflessen, visnetten en polyester kleding.