BNR nieuwsradio The Green Quest

BNR nieuwsradio The Green Quest

9 maart 2020

Bij The Green Quest zijn ze op zoek naar de duurzame doeners van BV Nederland en wordt er iedere week iemand uitgenodigd voor de uitzending. Afgelopen maandag was het de beurt aan Jaap Rijnsdorp, CEO bij Schijvens.

In het eerste deel van de uitzending is Alexander Kohnstamm, directeur van Fair Wear Foundation, aan het woord. Fair Wear Foundation is een onafhankelijke organisatie die werkomstandigheden van fabrieksmedewerkers in kledingfabrieken controleert en er naar streeft om deze te blijven verbeteren. Met een score van 86 van de 100 punten, en 100% van de fabrieken onder toezicht, zorgt Schijvens voor veiligheid en gezondheid voor haar mensen in de kledingfabrieken

In het tweede deel komt onze eigen CEO van Schijvens Jaap Rijnsdorp aan het woord waarbij hij jurylid Anne-Marie Rakhorst zal proberen te overtuigen van onze duurzame innovatie.

De duurzame innovatie die wij voordragen

Onze circulaire bedrijfskleding is bedrijfskleding die gemaakt is van oude bedrijfskleding en na dragen weer wordt hergebruikt. Wij houden alle bedrijfskleding binnen onze keten. Niets belandt op de afvalberg. Wij halen het op en maken hier nieuwe garen van. PET-afval wordt ook ingezameld. Deze twee samen, dus oude kleding en petpolyester, dienen als grondstof voor nieuwe bedrijfskleding. Is deze kleding weer afgedragen, dan kunnen wij dit weer opnieuw doen. Hierdoor worden meerdere afvalstromen verminderd en hoeven er minder nieuwe grondstoffen te worden gebruikt. Daarbij wordt er door dit proces 99% op water bespaard, 40% op energie verbruik en 40% op CO2-uitstoot.

Bekijk hier onze pagina in The Green Gallery en luister de uitzending terug

Introductie Schijvens Corporate Fashion