Aware

Aware

Aware ™ is de gemakkelijke methode om echt duurzame materialen te onthullen. De nieuwe generatie verwacht dat producenten een bijdrage leveren aan een duurzame samenleving. Ze eisen betrouwbare producten waarop ze kunnen vertrouwen en die zo transparant mogelijk worden aangeboden.

Traceerbaarheid is een noodzaak. Dit geldt ook voor de producent zelf. Het is echter tot nu toe erg moeilijk om te bewijzen dat de uiteindelijke kleding van echte duurzame materialen is gemaakt. Omdat de verbinding tussen ‘het materiaal’ en ‘de certificering’ tijdens het productieproces onbewaakt blijft. Greenwashing is een verborgen risico.

Schijvens werkt samen met Aware ™ , een traceerbaarheidstechnologie die echt en gemakkelijk de authenticiteit van duurzame materialen kan verifiëren. Met een simpele scan kun je vals materiaal onderscheiden van echte duurzame stof. Bovendien heeft u toegang tot alle traceerbaarheidsgegevens. Deze informatie en zekerheid stelt merken in staat transparant te zijn voor hun klanten. Met behulp van blockchain-technologie kan worden geverifieerd dat het gerecyclede garen dat de toeleveringsketen binnenkomt, hetzelfde garen is dat als kleding uitkomt.

Schijvens voegt Aware ™ tracerdeeltjes in de vorm van vezels toe aan het gerecyclede garen tijdens het vervezelproces en gebruikt vervolgens een beveiligde open-source blockchain om te garanderen dat het materiaal dat de toeleveringsketen binnenkomt hetzelfde is als het materiaal dat als kleding uit de toeleveringsketen komt. Door validatie, transparantie en verificatie aan te bieden, kan deze technologie greenwashing elimineren.

Productiefabrieken kunnen het garen vervolgens op dezelfde manier gebruiken als elke andere ruwe stof. Het verschil is dat aan het einde van de productie het eindproduct kan worden gescand om te bevestigen dat het is gemaakt van de originele gecertificeerde gerecyclede materialen.

Deze bevestiging wordt vervolgens gekoppeld aan het gerelateerde digitale token dat is opgeslagen in blockchain, de originele aankooporder, het GRS-certificaat en het AWARE ™ Certificate of Authenticity. Al deze informatie wordt vervolgens overgebracht naar de digitale portemonnee van het bedrijf, compleet met een gemakkelijk te begrijpen blockchain-interface die alle besparingen op het milieu documenteert.

Schijvens x Aware

Schijvens is een van de eersten die gebruik maakt van de Aware tracer. Onze garenproducent voegt de tracerdeeltjes toe aan ons garen, dat bestaat uit 50% gerecycled textiel en 50% gerecycled polyester. Dit garen wordt vóór uitlevering gescand en gecontroleerd op authenticiteit door Aware. 

Wanneer het garen is goedgekeurd wordt er een digitale versie van aangemaakt in een veilige blockchain-omgeving. Ook wordt hieraan het bijbehorende GRS certificaat toegevoegd. Elke andere ketenpartner in het proces kan ook het garen traceren met de scannersets die ze van Schijvens hebben ontvangen. Zo wordt de authenticiteit in de gehele keten gewaarborgd.

Resultaat?

Producenten in de keten kunnen niet onopgemerkt ander garen of doek gebruiken dan onze gecertificeerde en traceerbare materialen.

Wij kunnen niet méér claims maken dan de daadwerkelijk geproduceerde aantallen. 

De efficiëntie wordt verhoogd door het elimineren van tussenstappen in belangrijke documentatie, middels blokchain.