Schijvens Best Practice leefbaar loon in Turkije

Schijvens Best Practice leefbaar loon in Turkije

7 november 2017

Annual conference Fair Wear Foundation

Fair Wear Foundation (FWF) streeft altijd naar innovatieve manieren om arbeidsomstandigheden in kledingfabrieken te verbeteren. Schijvens probeert hier ook aan bij te dragen met nieuwe ideeën en projecten, om zo de keten stap voor stap te verbeteren. Dit doen wij onder andere samen met onze partners, om een zo goed mogelijk resultaat te boeken. Inmiddels heeft dit al heel wat opgeleverd en zijn wij  ‘leading’ binnen Fair Wear Foundation, de hoogst haalbare categorie voor bedrijven aangesloten bij deze organisatie.

Fair Wear Foundation’s Annual conference is een evenement dat jaarlijks wordt georganiseerd voor leden en stakeholders. Tijdens dit event wordt ook een Best Practice Award uitgereikt. Deze Award erkent innovatieve projecten gericht op de verbetering van werkomstandigheden in fabrieken.

LEEFBAAR LOON IN TURKIJE

We zijn ontzettend blij dat wij met ons Living Wage project in Turkije genomineerd zijn voor deze Award. Eind vorig jaar zijn wij gestart met het project, waarbij wij een tool hebben ontwikkeld gericht op leefbaar loon. Werknemers in kledingfabrieken over de gehele wereld worden vaak onderbetaald en verdienen niet voldoende inkomen om met een gezin van te leven. Door middel van onderzoek en in overleg met de werknemers in onze eigen fabriek in Turkije, hebben wij een fair loon vastgesteld. Daarnaast is ook onderzocht wat onze kleding precies moet kosten, om er zeker van te zijn dat hierin een leefbaar loon is verwerkt. Uiteindelijk hoort iedereen zijn verantwoordelijkheid te nemen en zijn steentje bij te dragen.

De werknemers in onze fabriek in Turkije zijn ontzettend blij, maar onze ambitie stopt hier niet. Inmiddels hebben wij tijdens onze jaarlijkse leveranciers meeting onze tool geïntroduceerd naar al onze partners, zodat we dit project verder uit kunnen breiden naar onze andere productielocaties, om er uiteindelijk zeker van te zijn dat alle mensen die aan onze kleding werken een eerlijk loon ontvangen.

Op 10 november wordt uit de 3 genomineerden de winnaar bekend gemaakt. Uiteraard gaan we voor de winst, maar zijn al ontzettend blij met deze nominatie en de geweldige tool die we hebben ontwikkeld. We hopen met ons project een inspiratie te kunnen zijn!