ABN AMRO – Schijvens: Volledig circulaire bedrijfskleding

ABN AMRO – Schijvens: Volledig circulaire bedrijfskleding

27 juli 2020

Hoe maak je kleding zonder een draad te verspillen? Schijvens Corporate Fashion produceert bedrijfskleding van 50 procent gerecyclede werkkleding en 50 procent hergebruikt plastic. Er worden geen nieuwe grondstoffen toegevoegd, dus de productie is volledig circulair. Bekijk de korte video en leer alles over het circulaire bedrijfsmodel van Schijvens.

Het circulaire model van Schijvens

 

De textielindustrie is een van de meest vervuilende industrieën wereldwijd. Familiebedrijf Schijvens draagt bij aan een duurzame oplossing. Inmiddels is bijna 70 procent van de geproduceerde bedrijfskleding volledig circulair.

Schijvens ontwerpt en produceert duurzame bedrijfskleding. Je komt hun kleding overal tegen: in drogisterijen, horecazaken, supermarkten, bouwmarkten en bij nog veel meer andere bedrijven. Schijvens ziet hergebruik van textiel als een noodzaak. Het doorontwikkelen van nieuwe technologieën op het gebied van circulair ondernemen heeft geresulteerd in de eerste 100 procent gerecyclede bedrijfskleding.

100% gerecyclede bedrijfskleding

Met een eigen retoursysteem haalt Schijvens oude bedrijfskleding op bij klanten. Deze wordt vervolgens vermalen tot vezels en vermengd met vezels van gerecycled PET-materiaal, visnetten en sportkleding. Van deze gerecyclede vezels wordt weer ‘nieuwe’, 100 procent gerecyclede bedrijfskleding gemaakt. Op deze manier worden geen nieuwe grondstoffen toegevoegd.

Duurzaam produceren betekent voor Schijvens ook dat arbeiders in buitenlandse fabrieken een fatsoenlijk loon krijgen en werken onder goede omstandigheden. Daarom laat het bedrijf alleen kleding produceren in fabrieken waar de sociale omstandigheden regelmatig worden gecontroleerd.

ABN AMRO is de trotse financier van Schijvens in haar circulaire ambities.

Wil je meer weten over circulariteit of meer circulaire deals bekijken? Klik hier!

Lees hier meer over duurzaamheid

De circulaire bedrijfskleding van Schijvens. (2020b, 27 juli). Geraadpleegd op 27 juli 2020, van https://www.abnamro.com/nl/over-abnamro/in-de-maatschappij/duurzaamheid/circulaire-economie/schijvens-volledig-circulaire-bedrijfskleding.html